Het project VAL BENOIT

VAL BENOIT, strategisch gelegen plaats aan de poorten van Luik, aan de Maas, op een boogscheut van het nieuwe station van Guillemins en langs de toekomstige tramlijn, maakt zich klaar voor een tweede leven.

De SPI wil de site van VAL BENOIT saneren om hier, als dit project klaar is, bijna 35.000 m² vrij te maken voor economische activiteiten.

Het nieuwe VAL BENOIT wordt een efficiënt en duurzaam alternatief voor de in de rand gevestigde bedrijvenparken, met een gemengde functie (voor opleiding en woningen) en de aanwezigheid van gemeenschappelijke en gedeelde ruimtes.  

 projet Val-Benoit Liege



 

 

 

De kernelementen van dit project :

  • renovatie en herbestemming van een grote site die nu verwaarloosd is
  • gemengd project : de site combineert economische activiteiten met woningen en andere aanvullende en gemeenschappelijke functies en diensten (kinderopvang, restaurants, vergaderzalen, opslagruimtes …)
  • verticaliteit : de bedrijven zullen de ruimte zo rationeel mogelijk bezetten, op verschillende niveaus
  • duurzame ontwikkeling : realisatie van het project op basis van de vier elementen van duurzame ontwikkeling: milieu, economie, maatschappij en cultuur
  • “cocon” van bedrijven : plaats voor startende bedrijven om hen te helpen op eigen benen te staan